BROCHURE TURF 2018

NATUURLIJKE SPORTVELDEN, OOK IN DE TOEKOMST

Waarom gras
Gezonde sport gedijt het best in een gezonde en natuurlijke omgeving. Gras draagt daarnaast bij aan de reductie van CO2, dempt de opwarming, is milieuvriendelijk en
tenslotte economisch aantrekkelijk. In Nederland is ruim 15.000 ha beschikbaar voor buitensportvelden. Daarvan gebruikt de voetbal zo’n 7000 ha, waarvan 200-2500 ha aan kunstgras en hybride velden. Daarnaast gebruikt de golf zo’n 5000 ha aan fairways en tees.

Professor Bernd Leinauer
"Turfgrass is het enige bekende natuurlijke oppervlak dat betaalbare sociale en atletische activiteiten buitenshuis mogelijk maakt, milieuvriendelijk is en het fysieke en psychologische welzijn van mensen ondersteunt”

Wat is er aan de hand
Maar gras is van nature ook kwetsbaar voor ziekten, onkruid en intensief gebruik. Tot nu toe kunnen we ziekten en onkruid verhelpen door gebruik te maken van chemische
bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Maar die zijn schadelijk voor gezondheid en milieu. Daar willen we terecht vanaf. Door strengere Europese en Nationale Milieuwetgeving zal dan ook in de nabije toekomst het gebruik van milieuonvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden verboden.

U kunt de hele brochure hier downloaden  
   
Agenda
Tweets