Literatuurstudie ’To identify alternatives for the use of chemical amenities on turfgrass systems’ beschikbaar

De wetenschappelijke literatuurstudie ‘To identify alternatives for the use of chemical amenities on turfgrass systems’ van de Wageningen Universiteit & Research is beschikbaar. Dit is het eerste onderdeel van het project: ‘Richtlijnen Chemie-vrij Sportgrasveldbeheer’. Deze studie is mede op verzoek van de Golfalliantie (NGF-NVG-NGA) in het kader van de Green Deal Sportvelden uitgevoerd.
 
Het project ‘Richtlijnen Chemie-vrij Sportgrasveldbeheer’ analyseert welke ziekten, plagen en onkruiden veelvuldig voorkomen op sportgrasvelden in Nederland, onder welke specifieke omstandigheden zij zich ontwikkelen tot een onbeheersbaar probleem, onder welke omstandigheden zij zich niet of nauwelijks manifesteren en welk pakket van maatregelen toepasbaar is om ze chemie-vrij te weren, te onderdrukken en waar nodig te bestrijden. Leidend in dergelijke beschrijvingen en het ontwerpen van deze richtlijnen is dat voorkomen beter is dan beheersen en beheersen beter is dan bestrijden.
 
Het project staat onder leiding van Professor Dr. Coen Ritsema en Professor Dr. Paul Struik. Zij worden daarin bijgestaan door een kerngroep met daarin onderzoekers vanuit  de WUR, de HAS, deskundigen uit het bedrijfsleven, deskundigen afkomstig van de NGA en adviseurs. Secretaris is Niels Dokkuma, agronoom bij de NGF. Bij het project worden als externe adviseurs Dr. Ruth Mann, Hoofd Onderzoek van het Sport Turf Research Institute (STRI - UK) en Dr. Maria Strandberg, Directeur Research en Development van de Scandinavian Turfgrass Environment and Research Foundation (STERF - SE) betrokken.

De literatuurstudie kunt u hier downloaden. 
Onlangs verschenen artikelen
Agenda
Tweets